وقتی صحبت از بلوغ جنسیبه میان میآید، همه ما تصور آن را داریم که فرد از لحاظ فیزیکی و جسمیبه این بلوغ رسیده باشد. اما باید توجه داشت که رسیدن به این بلوغ، نمیتواند به تنهایی لازمه یک رابطه جنسی مطلوب بین زوجین باشد. علاوه بر بلوغ فیزیکی، فرد میبایست از لحاظ روحی و روانی نیز برای یک رابطه جنسی آمادگی داشته باشد. مضاف بر این که یادگیری مهارتهای لازم در روابط زناشویی نیز یکی دیگر از پارامترهای لازم برای بهبود روابط جنسی بین زوجین میباشد.
معمولا اغلب افراد در هنگامیکه از لحاظ فیزیکی به بلوغ جنسیمیرسند، هنوز آمادگی لازم برای ازدواج را ندارند. علت این امر این است که بین بلوغ و رشد جنسی و بلوغ شخصیتی و عقلی چندین سال فاصله وجود دارد. به همین دلیل توصیه میشود که کودکان پیش از رسیدن به بلوغ شخصیتی و در دوران کودکی ازدواج نکنند.
مشاوره روانشناسی چه تاثیری در بلوغ روابط جنسی دارد؟
یکی از مباحثی که پیش از ازدواج توصیه میشود بدان عمل شود، مراجعه به روانشناس و مشاور برای گذراند دورههای مشاوره پیش از ازدواج است. برخی دورههای مشاوره پیش از ازدواج به طور خاص به موضوع روابط جنسی اختصاص داده شده است. لذا گذراندن این دوره برای تمامیافرادی که قصد ازدواج دارند، توصیه شده و یک روش خوب برای یادگیری مهارتهای یک رابطه جنسی زناشویی میباشد.
همانطور که گفتیم بلوغ جنسیتنها در بحث فیزیکی و جسمیخلاصه نمیشود. شما به عنوان شریک یک رابطه زناشویی باید توانایی این را داشته باشید که خواستههای جنسی خود را از همسرتان درخواست کرده و احساسات خود را سرکوب نکنید. مباحثی از این دست از جمله مواردی هستند که در جلسات مشاوره پیش از ازدواج عنوان شده و شما میتوانید با یادگیری این مباحث خود را بیشتر برای شروع ازدواج آماده کنید.
بلوغ جنسیزودرس
متاسفانه بنا به دلایل مختلف سن بلوغ جنسیهر ساله در حال کاهش است. حال این که افراد آمادگی لازم برای شروع یک ازدواج را ندارند. همین موضوع میتواند خود سبب بروز برخی ناهنجاریها در سطح جامعه شود. دو نوع بلوغ زودرس در بین کودکان و نوجوانان دیده میشود. این دو نوع بلوغ عبارتند از: بلوغ زودرس مرکزی و بلوغ زودرس محیطی.
بلوغ زودرس مرکزی شایع تر بوده و به دلیل ترشح هورمون گونادوتروپین در هیپوفیز، تخمدان و بیضهها تحریک شده و هورمونهای تستوسترون یا استروژن ترشح میکنند. این مشکل سبب میشود که دختران پیش از 7 سالگی و پسران پیش از 9 سالگی به بلوغ جنسیبرسند.
در بلوغ زودرس محیطی که عده کمیاز افراد به آن دچار میشوند، به دلیل وجود برخی اختلالات در بیضهها یا تخمدان، هورمونهای مردانه و زنانه در پسران و تولید ترشح شده و فرد خیلی زودتر از سن معمول به بلوغ میرسد.
آیا پس از بلوغ جنسیدختر و پسر میتوانند ازدواج کنند؟
در گذشته و د ر آیین و سنتهای قدیمیخانوادهها اصرار داشتند تا بلافاصله پس از رسیدن دختران و پسران شان به سن بلوغ، آنها را به عقد یکدیگر درآورند. اما امروزه چنین موضوعی چندان رواج نداشته و توصیه نمیشود. همانطور که گفتیم فرد برای یک ازدواج استاندارد، میبایست به بلوغهای شش گانه ازدواج دست یافته باشد. بلوغ شخصیتی و عقلی نیز یکی از همین بلوغهای ازدواج است که فاصله زیادی با سن بلوغ جنسی دارد. به همین دلیل توصیه میشود که بلافاصله پس از رسیدن دختران و پسران به سن بلوغ جنسی، بر ازدواج آنها اصرار ورزیده نشود.
البته در گذشته تفاوتهایی نیز وجود داشت. در گذشته دختران و پسران خیلی سریع تر به بلوغهای شش گانه دست مییافتند. اما در جامعه امروزی چنین چیزی دیده نمیشود. بسیاری از افراد تا حدود سن 25 تا 30 سالگی به بلوغ مالی میرسند و یا در حدود سن 25 سالگی به بلوغ شخصیتی دست پیدا میکنند. کما این که سن بلوغ جنسی شان اگر دختر باشند حدود 12 سالگی و اگر پسر باشند حدود 16 سالگی است.
لطفا نظر خود را درباره این پست در صفحه اینستاگرام به اشتراک بگذارید: ورود به اینستاگرام
درصورتی که این مطلب براتون جالب بود پیشنهاد میکنیم در سایت دکتر یو عضو بشید
"ازتون صادقانه میخوام که اگه فکر میکنی این مطلب به درد کسی میخوره آدرسشو کپی کنید و براش ارسال کنیدزیاد وقتتو نمیگیره"
https://www.drlink.ir/blog/medical-podcast-medicasto-sexual-maturity-in-psychological-dimensions