اگر شما هم با بیماری افزایش غلظت خون درگیر هستید، حتما به دنبال راهکارهای درمانی آن نیز گشته اید. روشهای متنوعی برای درمان غلظت خون وجود دارند. البته باید به این نکته توجه داشت که به طور کلی روش درمانی برای درمان قطعی این بیماری وجود ندارد. به همین خاطر رعایت برخی اصول میتواند به کنترل بیماری کمک کند.
درمان دارویی غلظت خون چگونه انجام میشود؟
قطعا پیشگیری بهتر از هر نوع درمانی است. این موضوع برای بیماری غلظت خون نیز صادق است. پیشنهاد اول ما تغییر سبک زندگی و پیشگیری از افزایش غلظت خون میباشد. اما در صورتی که به هر دلیلی شما به این بیماری مبتلا شده اید، شما به طور کلی دو راه پیش رو دارید:
درمان غلظت خون
با روشهای دارویی
درمان غلظت خون
با روشهای سنتی
ما در این مقاله قصد داریم تا شما را با مورد اول آشنا کنیم. اگر شما به پزشک مراجعه کرده و با انجام آزمایشهایی بیماری تان تشخیص داده شده است، احتمالا پزشک معالج تان درمان دارویی را به شما پیشنهاد میکند. مهم ترین داروهایی که برای
درمان غلظت خون
مورد استفاده قرار میگیرند، عبارتند از :
داروی Hydroxyurea
داروی آسپرین
داروی اینترفرون- آلفا
البته شیوههای درمانی دیگری نظیر پرتو درمانی نیز برای کاهش غلظت خون مورد استفاده قرار میگیرند که در ادامه به تفصیل درباره آن صحبت خواهیم کرد.
درمان غلظت خون با داروی Hydroxyurea
همانطور که گفتیم یکی از شیوههای درمان بیماری غلظت خون درمان با داروی Hydroxyurea میباشد. Hydroxyurea یک داروی سرطانی است که معمولا برای کاهش رشد سلولها مورد استفاده قرار میگیرد.
ستفاده از این دارو با تجویز پزشک، سبب کاهش تعداد گلبولهای قرمز و پلاکتها میشود. این دارو معمولا به صورت کپسول مورد استفاده قرار میگیرد. از عوارض جانبی داروی Hydroxyurea میتوانیم به حالت تهوع و استفراغ، جوش، یبوست و ... اشاره کنیم.
درمان غلظت خون با آسپرین
آسپرین یکی دیگر از داروهایی است که سبب رقیق شدن خون شده و غلظت خون را کاهش میدهد. این دارو از لخته شدن خون و عوارض بعد از آن جلوگیری میکند.
میزان مصرف آسپرین کاملا باید با تجویز پزشک انجام شود. البته مصرف آسپرین میتواند عوارضی نظیر خونریزی معده را نیز به دنبال داشته باشد. در افرادی که ممکن است با چنین مشکلی مواجه شوند، معمولا پزشک از داروهای جایگزین نظیر آناگرلاید، ایماتینیب و ... استفاده میکند.
در هر صورت بهتر است در خصوص استفاده از هر کدام از داروها با پزشک خود مشورت نمایید.
اینترفرون- آلفا داروی کاهش غلظت خون
این دارو روی سیستم ایمنی بدن تاثیر داشته و به طور مستقیم روی سرعت تجزیه سلولهای خونی گلبول قرمز نیز موثر است. به این ترتیب سبب کاهش تولید این سلولها در بدن میشود. البته استفاده از این دارو میتواند عوارضی نیز برای بدن شما داشته باشد که عبارتند از: تب و لرز، احساس خستگی، تهوع و حالت استفراغ
برای استفاده از این نوع دارو نیز حتما میبایست با پزشک معالج خود مشورت کرده و دقیقا طبق دستورات پزشک عمل نمایید.
پرتو درمانی
البته پرتو درمانی به صورت مستقیم نمیتواند به عنوان یک
درمان غلظت خون
به شمار آید. پرتودرمانی باعث کاهش تولید گلبولهای قرمز در مغز استخوان میشود. در نهایت کاهش تولید گلبولهای قرمز نیز سبب رقیق شدن و جریان یافتن خون در عروق میشود. در نتیجه میتوانیم شاهد کاهش غلظت خون در بیمار باشیم.
اما ذکر این نکته حائز اهمیت است که پرتو درمانی یک روش درمانی برای مقابله با سرطان و دیگر انواع بیماری بوده و نمیتواند به عنوان روش مناسبی برای کاهش غلظت خون مورد استفاده قرار بگیرد. البته پزشکان نیز بر این باور بوده و معمولا چنین روشی را پیشنهاد نمیکنند.
لطفا نظر خود را درباره این پست در صفحه اینستاگرام به اشتراک بگذارید: ورود به اینستاگرام
درصورتی که این مطلب براتون جالب بود پیشنهاد میکنیم در سایت دکتر یو عضو بشید
"ازتون صادقانه میخوام که اگه فکر میکنی این مطلب به درد کسی میخوره آدرسشو کپی کنید و براش ارسال کنیدزیاد وقتتو نمیگیره"
https://www.drlink.ir/blog/medical-podcast-medicasto-methods-of-treating-blood-pressure